Lahnajärvi ei ole välttämättä läheskään kaikille suomalaisille tuttu paikka ja moni saattaakin kysyä, että mikä ihmeen Lahnajärvi, kun paikkakunnasta tulee puhetta. Kerromme tässä artikkelissa mielenkiintoisia faktatietoja Lahnajärvestä. Jos olet aikeissa vaikkapa lomailla Lahnajärvellä, kannattaa lukaista artikkelin faktatiedot läpi ja tarkistaa jo etukäteen millaista säätä alueelle on lomasi aikana luvattu. Näin osaat valmistautua lomaasi parhaalla mahdollisella tavalla ja saat siitä kaiken mahdollisen irti.

Missä Lahnajärvi sijaitsee?

Vaikka Lahnajärvi ei olekaan Suomen kuuluisimpia paikkakuntia, Lahnajärvi on toisaalta tv:sta tuttu paikka, mikä ei ole jäänyt ahkerilta tv:n katselijoilta huomaamatta, onhan paikkakunta vilahtanut esimerkiksi Kuppilat kuntoon -ohjelmassa, jossa Jyrki Sukula kovin suorasukaiseen tyyliinsä yritti saada konkurssin partaalla Lahnajärvellä toimineen taukopaikan kuntoon.

Lahnajärvi sijaitsee Salossa, entisen Suomusjärven kunnan alueella, joka nykyisin kuuluu Salon kaupunkiin. Itse järvi on kooltaan pieni ja se sijaitsee Lahnajärven kylässä. Ajettaessa Turusta Helsinkiin tai toisin päin, sijaitsee Lahnajärvi suunnilleen ajomatkan puolessa välissä. Lahnajärven ohi kulkee moottoritie, joka oli ennen valtatie 1. Jos ajat tätä tietä, löytyy tien varrelta Lahnajärven liittymä. Lisäksi Lahnajärven ohi kulkee seututie 110, joka oli ennen valtatie. Itse järvi on osa Kiskonjoen-Perniöjoen vesistöä.

Minkä kokoinen on lahnajärvi?

Pinta-alaltaan Lahnajärvi on o,769 neliökilometriä eli melkoisen pieni järvi on kyseessä. Järven syvyys on reilut 7 metriä ja rantaviivaa järvelle kertyy lähes 5 kilometriä. Korkeus merenpinnasta mitattuna on lähes 65 metriä.

Millainen kylä on Lahnajärven kylä?

Lahnajärvellä voidaan itse järven lisäksi viitata myös Lahnajärven kylään. Kylä sijaitsee entisen Suomusjärven kunnan alueella. Nykyisin alue kuuluu Salon kaupugille. Ensimmäistä kertaa kylästä on mainittu arkistolähteissä vuonna 1530 eli kylällä on pitkä historia. Kyläkartta kylästä löytyy jo vuodelta 1827. Kartan mukaan kylästä löytyi tuolloin 6 taloa. On mielenkiintoista, että kylän historiasta on dokumentoitu jo näinkin varhaisessa vaiheessa!

Lahnajärven luonnon erikoisuudet

Lahnajärven luonto on kaunista. Järvi luo alueelle idylliset puitteet. Tämän lisäksi alueelta löytyy Rotomäntyä, joka on suojeltu mäntylaji. Kyseinen mäntylaji on erityisen vanha laji ja sen runko on erityisen vankka.